Markistvätt & Fönsterputs

Markistvätt & Fönsterputs

Både fönster och markiser behöver hållas ordentligt rena för att de ska fortsätta att hålla en god kvalitet som står emot väder och vind år efter år. Smuts och mögel gynnas av fuktiga miljöer och det är nödvändigt att underhålla platser där det är lätt att mögel sätter sig fast och förstör. Markiser kan vara svåra att få rena på egen hand, men som tur är finns det de som kan konsten och gör det riktigt bra.

Markistvätt

Markiser fyller en viktig funktion under en stor del av året och för att de ska hålla sig snygga och fräscha är det bra att tvätta dem med jämna mellanrum. En ren och väl omhändertagen markis håller nämligen betydligt längre än en markis som inte blir tvättad. Genom att få bort smuts och mögel från markisväven och stativet håller den sig både snygg och funktionell. Regelbunden rengöring bidrar till att hålla mögelangrepp borta och vävens vädertålighet bibehålls.

För att hålla markisen i bra skick under hela året är det viktigt att den får torka ordentligt om den har blivit blöt av regn. Det är också viktigt att man inte ger sig på att tvätta markisen på egen hand med olika rengöringsmedel och kemikalier som kan skada naturen eller markisväven.

Den bästa tiden på året för en markistvätt är tidigt på våren eller sent på hösten, då är den redo för att användas när säsongen drar igång.

Fönsterputs

Damma och Städa erbjuder även professionell fönsterputsning. Rena och fina fönster gör att hela huset ser fräschare och trevligare ut. Ytterligare smuts och i värsta fall mögel kan sätta sig på redan skitiga fönster om de inte regelbundet rengörs. Att få bort allt orent på egen hand är inte alltid så lätt.

På våren och sommaren när dygnets ljusa timmar blir fler och fler är högsäsong för fönsterputsning, precis som det också blir högsäsong för randiga och flammiga fönster som inte har tvättats och putsats på ett korrekt och bra sätt. Fönsterputs kan tyckas vara en enkel sak, men den som har sett skillnaden mellan ett fönster putsat av en yrkeskunnig och ett fönster som putsats av någon som gör det en gång om året har nog konstaterat att det krävs en viss yrkesskicklighet för att uppnå ett toppresultat.

Professionellt arbete

Damma och Städa genomför markistvätt med miljövänliga rengöringsprodukter för bästa resultat. Oftast behöver inte markisen plockas ned för att tvättas, men om det skulle behövas fixar vi såklart även det. Rengöringsmedel och högtryckshetvatten speciellt anpassat för markisväv är standard vid arbetet.

Oavsett om du vill tvätta markiser och fönster ofta eller sällan finns Damma och Städa här för dig.

Priset för markistvätt diskuteras utifrån hur stor markis ni har och hur långt tid arbetet tar.

KONTAKTA OSS

Damma Och Städa Borås             Damma Och Städa Göteborg
Getängsvägen 14                           Hildedalsgatan 26
504 68 Borås                                   417 05 Göteborg

Borås: 033-7246343                       Göteborg: 031-3846565
Borås: 0700-18 38 68
Borås: 0735-53 33 69

E-POST

OFFERT/STÄDNING
damma.stada@hotmail.com (FÖR BORÅS)
goteborg@dammastada.se (FÖR GÖTEBORG)